Profile Dynamics - Nicole Schuring
16679
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16679,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
Profile Dynamics

Profile Dynamics

Deep Democracy
Organisatie Opstellingen

PROFILE DYNAMICS®

biedt een helder inzicht in de waarden en motivatie van mensen, zoals actiegerichtheid, mate van competitiegevoel of wens tot harmonie

Profile Dynamics® gebruik ik als een effectief instrument bij teamontwikkeling en coaching. Werken met Profile Dynamics® geeft naast inzicht in persoonlijk en groepskwaliteiten ook een ‘taal’ waardoor je binnen een team zaken aan de orde kan stellen. Dit zal de effectiviteit van de communicatie en de kwaliteit van de besluitvorming verbeteren. Het team ervaart het als een leuk event dat nog lang actueel blijft.

Meten is weten

De Profile Dynamics® persoonlijke analyse bestaat uit een eenvoudige vragenlijst. Je vindt deze op het internet en het invullen ervan neemt gemiddeld ongeveer 20 – 30 minuten in beslag. De speciale software analyseert jouw antwoorden en verwerkt jouw persoonlijke profiel in een grafiek. De expressie (links) geeft aan in welke volgorde van voorkeur jij denkt en handelt, terwijl de weerstand laat zien wat negatieve gevoelens bij jou oproept en energie kost.

Zie voor meer informatie: Profile Dynamics®.

Profile Dynamics Expressie_Weerstand Energiebalans Tabel

Samenwerking en spanningen

Door de waarden van de afzonderlijke teamleden en de groep te meten, is het mogelijk om wrijvingen, ergernissen en conflicten te verklaren. De profielen geven inzicht in jezelf (jouw motivatie en weerstanden). Belangrijker nog is dat de profielen inzicht geven in je collega’s: waarom doen ze de dingen die ze doen of juist niet doen. Als je dit weet kan je gemakkelijker met elkaar omgaan en communiceren. Door het creëren van een nieuwe ‘taal’ via de kleuren van Profile Dynamics®, is het eenvoudiger zaken aan de orde te stellen over het team of personen binnen het team.

Teamprofiel

Drijfveren, uitgedrukt in kleuren, gaan over wat je echt belangrijk vindt. De uitslag van het teamprofiel geeft een verrassend beeld van wat mensen motiveert, hoe zij zich in een groep gedragen en gezamenlijk de cultuur ervan bepalen.

Profile Dynamics® is behulpzaam bij de ontwikkeling van teams. Organisaties kunnen de kennis van persoonlijke drijfveren inzetten voor ontwikkeling en groei, zowel van de individuele werknemer als van een team, een afdeling of een organisatie in zijn geheel.

Profile Dynamics Expressie Weerstand Diagram