De kracht van innerlijke vrede..... - Nicole Schuring
17277
post-template-default,single,single-post,postid-17277,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive

De kracht van innerlijke vrede…..

04 Mar De kracht van innerlijke vrede…..

Op 15 februari woonde ik een bijeenkomst van Thomas d’Ansembourg bij. Hij vertelde over het verband tussen politieke vrede en innerlijke vrede.  Dat we miljoenen uitgeven aan defensie. Dat we dus wel weten hoe oorlog voeren moet. Maar wanneer, waar en hoe leren we over vrede? Waar leren we hoe vrede moet?

Tijdens de bijeenkomst werd ons gevraagd stil te staan bij een moment van innerlijke vrede. Na te denken over de situatie en over de ingrediënten die dit moment tot een moment van vrede maakte. Bij het uitwisselen van de ingrediënten bleek de herkenning.  Woorden als fantasie, humor, plezier, begrip, connectie, verwondering, veiligheid en interesse werden genoemd. En wat bijzonder was, het delen hiervan in de groep zorgde voor blijdschap en energie. En dit is precies de boodschap van Thomas d’Ansembourg. Juist door innerlijke vrede te stimuleren, kunnen we een wezenlijke bijdrage leveren aan het bevorderen van een gemeenschappelijke uiterlijke vrede.

Heb het boekje ‘Vrede kun je Leren’ van Thomas d’Ansembourg en David van Reybrouk onmiddellijk gekocht. Een essay dat pleit voor mindfullness, geweldloze communicatie en compassie op school, op het werk en thuis. Zij schrijven dat het leren van innerlijke vrede een hulpmiddel is om empathischer, socialer en hulpvaardiger te zijn. En dat recente wetenschappelijke inzichten bewijzen hoe deze technieken werkelijk leiden tot een beter zelfbeeld, verhoogde leerprestaties en meer wederzijds begrip.

Ik wil vrede leren!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.