Mediator - Nicole Schuring
16660
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16660,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive

Mediator

MEDIATOR

Ik geloof in mediation; ieder conflict is oplosbaar. Met elkaar in gesprek gaan over het probleem is de eerste stap naar een oplossing. Wanneer we onze eigen werkelijkheid over het probleem kunnen benoemen, de werkelijkheid van de ander kunnen horen, kunnen zeggen wat ons raakt en ons eigen aandeel in het conflict kunnen herkennen, dan is ieder conflict tot een oplossing te brengen. 

Intake

Standaard begint de mediation van arbeidsconflicten en samenwerkingsproblematiek met een intake. Zo’n eerste ontmoeting haalt wat druk van de ketel voordat de plenaire sessie van start gaat en geeft waardevolle informatie over onderliggende belangen.

 

Partijen bij elkaar brengen

Als MfN registermediator bied ik in eerste instantie hulp om beide partijen dichter bij elkaar te brengen. Soms is de relatie echter zo verstoord dat het beëindigen van de arbeidsrelatie de enige oplossing is. In dat geval kunnen werknemer en werkgever kiezen voor ontslag met wederzijds goedvinden en begeleid ik het opstellen van een vaststellingsovereenkomst.

Gesprekken

Om een oplossing te vinden volstaan in veel gevallen twee tot vijf mediation gesprekken. Beide partijen zijn immers gebaat bij het zo snel mogelijk vinden van een oplossing.

De titel MfN registermediator is een beschermde titel. Dat wil zeggen dat alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM) – de stichting die het MfN mediatorregister beheert en onderhoudt – de titel mogen voeren. MfN registermediators hebben een erkende mediationopleiding gevolgd en houden kunnen kennis en vaardigheden continu op peil. Daarnaast zijn MfN registermediators gebonden aan bepaalde werkwijze.