Mediator - Nicole Schuring
16660
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16660,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive

Mediator

MEDIATOR

Arbeidsconflicten, problemen rond opvolging/fusie/bedrijfsovername, conflict gerelateerd ziekteverzuim of vertrouwensbreuk tussen afdeling en leidinggevende. In dit soort situaties kan mediation een uitkomst zijn. Als MfN registermediator breng ik veiligheid en kom dichtbij. Door vragen te stellen, ergernis concreet te maken en door te vragen waar het jou raakt, ontstaat helderheid over wat er echt speelt. En dat is het begin van een oplossing die voor alle betrokkenen werkt.

Waarom mediation

  • Brengt partijen weer aan tafel
  • Oplossing in eigen hand
  • Duurzame oplossing waar iedereen zich in kan vinden
  • Met behoud/herstel van relatie
  • Snelheid in aanpak

Bij mediation zoeken twee conflictpartijen samen hun eigen oplossing onder begeleiding van een mediator.

 

Werkwijze

De mediation zal starten met een individueel intake gesprek met iedere deelnemer. Bij het eerste gezamenlijke gesprek wordt een mediation overeenkomst ondertekent, waardoor geheimhouding gewaarborgd is.

Om tot een oplossing te komen volstaan in veel gevallen twee tot vijf mediation gesprekken. Na het derde gesprek is er een beslismoment over de voortgang van de mediation. Aan het eind van de mediation worden afspraken schriftelijk vastgelegd. Deze afspraken zijn bindend.

 

MfN registermediator

De titel MfN registermediator is een beschermde titel. Dat wil zeggen dat alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM) – de stichting die het MfN mediatorregister beheert en onderhoudt – de titel mogen voeren. MfN registermediators hebben een erkende mediationopleiding gevolgd en houden kunnen kennis en vaardigheden continu op peil. Daarnaast zijn MfN registermediators gebonden aan bepaalde werkwijze.