Hoe leuk het is om nieuwe dingen te leren! - Nicole Schuring
17231
post-template-default,single,single-post,postid-17231,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive

Hoe leuk het is om nieuwe dingen te leren!

19 Dec Hoe leuk het is om nieuwe dingen te leren!

Vorige maand had ik een dag met een management team. Doel was om verdieping te krijgen in de samenwerking, zodat we beter gezamenlijk optrekken. Echt een dag gericht op de relatie tussen de teamleden. We begonnen die dag met het bespreken van de verwachtingen over samenwerking en of we voldoende een team zijn. Het werd een fiasco! De teamleden gingen op slot; er werd niets gezegd, mensen keken weg en wilden verdwijnen. Een zeer geforceerde bedoeling, dus.

Dit was niet de verwachting. Normaal gesproken verlopen dergelijke sessies prima. En ik had al vaker constructief met deze groep gewerkt aan de inhoud van het werk en de wijze waarop we de vergaderingen efficiënter konden laten verlopen. Waar was het mis gegaan?

Een paar dagen later had ik mijn eerste cursusdag teamconflicten van Marijke Spanjersberg. En toen werd het me ineens duidelijk!

Marijke vertelde dat in samenwerking drie dimensies te onderscheiden zijn die als in een piramide zijn gestapeld. Als je aan de slag gaat met samenwerkingsissues is het belangrijk de juiste dimensie te kiezen.

  • Bovenaan staat de vak-inhoud; goede samenwerking vraagt een inhoudelijk doel en heldere richting.
  • Aan de basis staan de mensen en hun relaties; samenwerking is succesvol als mensen hun taak uitvoeren op een manier waarbij ze hun eigen ervaringen en persoonlijkheden in onderlinge interactie kunnen inbrengen.
  • In het midden staan de spelregels; samenwerkingsafspraken die je met elkaar moet maken om het werk hanteerbaar te houden.

 

Door dit inzicht begreep ik waarom de teamsessie over samenwerking moeilijk was verlopen. Mijn focus op de dag met het management team was gericht op de basis; het persoonlijk contact, de onderlinge verhoudingen en het verkrijgen van betere onderlinge relaties. Maar de grootste uitdaging van dit team is het midden; hoe we in de complexiteit van het werk meer structuur en organisatie kunnen brengen.

Hoe leuk is het om nieuwe dingen te leren! Wat word ik toch blij van nieuwe inzichten! Na de feestdagen adviseer ik mijn opdrachtgever anders op basis van mijn nieuw verworven inzichten en ga met hem kijken hoe we de focus rond samenwerking meer kunnen leggen op het midden van de piramide. Maar eerst ga ik op vakantie. Ik wens jullie fijne feestdagen!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.