Teamontwikkelaar - Nicole Schuring
16624
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16624,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-7.9,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive

Teamontwikkelaar

TEAMONTWIKKELAAR

Een goede dynamiek tussen mensen en harmonie in het team is belangrijk om als team effectief te zijn. Door te werken aan de onderstroom, de zachte kant, wordt een team zakelijker in zijn communicatie en professioneler in zijn gedrag. Focus op individuele kwaliteiten en meerwaarde voor het team, brengt teamleden in hun kracht. Dan gaat iedereen beter performen.

Betere resultaten

Hoe zorg je er voor dat teams met ervaren leidinggevenden, hoog gekwalificeerd personeel en duidelijke doelen de output leveren die verwacht wordt? Elk team heeft een eigen dynamiek. Goed kunnen inspelen op deze teamdynamiek maakt dat er binnen teams effectiever gewerkt kan worden. Dat leidt uiteindelijk tot betere resultaten.

Effectief samenwerken

Effectief samenwerken gaat niet vanzelf, het vraagt om vertrouwen, veiligheid en open communicatie. Via teamsessies gaan we werken aan de ontwikkeling van een team. Onderwerpen die aan bod komen zijn: interactie, werken aan gemeenschappelijk doel/beleid, aandacht voor irritaties en conflicten, beter omgaan met belangentegenstelling, resultaatgericht werken , effectieve besluitvorming, communicatie en feedback.

Meer dan ‘samen iets doen’

Samenwerken is meer dan ‘samen iets doen’. Een goede samenwerking is het resultaat van duidelijke afspraken over wie wat doet, hoe, waar en wanneer. Goede samenwerking vraagt dus ook om leiderschap. Ik denk mee met de manager over zijn rol, verantwoordelijkheid én wat er vanuit leiderschap nodig is voor betere samenwerking.

Eén sessie of voor langere periode

Ik begeleid kick off bijeenkomsten, hei-dagen en evaluatiesessies. En steeds vaker ben ik een wat langere periode betrokken bij de ontwikkeling van teams. In dat geval ontwikkelen we een traject, zodat er enkele momenten in het jaar aandacht voor de effectiviteit van het team. Via een mix van teamsessies, individuele gesprekken met teamleden en interventies tijdens vergaderingen werken we aan een team dat optimaal bijdraagt aan de organisatie.